Vinoteka Maribor
Lock Kjer se okusi srečajo..
Domov Vinoteka Maribor O vinoteki Vodni stolp

O vinoteki Maribor Vodni stolp

E-mail Print PDF

Na levem bregu Drave, tik ob reki, že od 16. stoletja stoji mogočna renesančna obrambna utrdba nenavadne, peterokotne oblike, ki je nekoč branila zidove štajerske prestolnice. Čeprav se naključnemu obiskovalcu na prvi pogled morda zazdi, da je stavba le še spomenik svoji skoraj polstoletni zgodovini, temu še zdaleč ni tako. Vodni stolp je namreč stičišče preteklosti in sedanjosti, preteklosti in prihodnosti. K obisku ne vabi s pripovedovanjem o časih, ki so minili, temveč živi danes in smelo napoveduje trende, ki se obetajo – vabi s ponudbo, z dogajanjem in atmosfero. Vabi tiste, ki si želijo prenovljene tradicije, modernizirane zgodovine in dobrot, ki vzbujajo spomine in hkrati slikajo prihodnost.


Danes je pritličje Vodnega stolpa preurejeno v moderno vinoteko, kjer si od maja 2009 prizadevamo za okusno združevanje vrhunske ponudbe s prijetno, intimno in inovativno atmosfero. Raznovrstnost vinske ponudbe zagotavlja možnost izbire, prostor, kjer vsak najde okus zase, hkrati pa odpira tudi nove razsežnosti spoznavanja vina, v katere vas popeljemo v obliki individualnih ali skupinskih vodenih degustacij. V smislu povezovanja tradicije in novosti pripravljamo tudi različne prigrizke, jedi, ki so izbrane posebej zato, da doživetje v vinoteki ustreza potrebam gosta po okusnem, modernem in prijazno domačem.

Nič ni prepuščeno naključju, zato je celotna ponudba zaokrožena v smislu kakovosti, porekla, tradicije in dobrega okusa, vzdušje, ki si ga prizadevamo ustvarjati v vinoteki, pa se (morda še odločneje) zgosti v zgornjem nadstropju nekdanje bastije, kjer v okrogli, v srednjeveškem stilu opremljeni dvorani, sprejemamo zaključene družbe, prirejamo pogostitve ter degustacije vin in dobrot štajerske kulinarike ter organiziramo različne kulturne in družabne dogodke (koncerte, razstave, predavanje, projekcije, seminarje, …).

Last Updated ( Thursday, 31 December 2009 18:57 )